Telefon
WhatsApp

E-İhracatı Artıracak Teşvikler

E-İhracatı Artıracak Teşvikler

Pandemi ile beraber dünya trendleri arasında büyük bir yükseliş yakalayan e-ticaret sektörü, beraberinde e-ihracat yapan firma sayısının da artmasını sağladı.
  • Etiketler : e-ihracat , e-ihracat-desteği , devlet-desteği

Pandemi ile beraber dünya trendleri arasında büyük bir yükseliş yakalayan e-ticaret sektörü, beraberinde e-ihracat yapan firma sayısının da artmasını sağladı. Ticaretin globalleşmesi ile birlikte artık mal ihracatında önemli bir yer edinmeye başlayan E-İhracat ile birlikte devlet destekleri ve devlet teşvikleri de bu alanda artış göstermektedir.

Türkiye’de e-ihracat yapan firmalar, yurt dışındaki faaliyetleri kapsamında önemli miktarda devlet teşviki alabiliyor. Bu destekler çoğunlukla ihracat teşviklerinin bazılarının e-ihracatı da kapsamasıyla oluşuyor.

TEŞVİKLERDEN YARARLANMA ŞARTLARI

Devlet desteklerinden yararlanmak için öncelikli şartlardan birisi şahıs şirketi olmamak. Sonrasında ihracatçı birliğine üye olmak ve marka tescili yaptırmak gerekiyor. Tüm teşvik sistemi marka bazlı işliyor. Bunun yanı sıra web sitesinin faaliyet gösterilecek ülkenin diline uygun şekilde hazırlanmış olması şartı aranıyor. E-ihracat ile satılacak olan ürünlerin Türkiye’de üretilmiş olması da gerekiyor. Pek çok firmanın koşulları sağlayarak alabileceği e-ihracat devlet destekleri ile şirketin büyüme sürecinde özellikle faydalı olurken, şu anda birçok şartı gerektiren e-ihracat teşviklerinin KOBİ’ler için daha kolaylaştırılması bekleniyor. Sektör yetkililerinden aldığımız bilgiye göre Ticaret Bakanlığı’nın da genel ihracatın dışında e-ihracata daha özel teşvikler için harekete geçtiği belirtiliyor. Teşvikler pazaryeri ve reklam desteklerinde artırılacak ve KOBİ’lerin erişiminde kolaylık sağlayacak.

E-ihracat destekleri kapsamında şirketlere sunulan destekler ise şu şekilde:

Marka tescil ve korunma desteği

Yurtdışı pazar araştırma gezi desteği

Rapor desteği

Belge alım desteği

Yurtdışı reklam ve tanıtım desteği

Yurtdışı birim kira desteği

Yurtdışı fuar desteği

İleri teknoloji şirket satın alma desteği

 

Zer Danışmanlık

E-bülten Aboneliği

Haber, Duyuru, ve her türlü gelişmeden haberdar olmak için e-bülten aboneliğini yaptırınız