Telefon
WhatsApp

En Çok Devlet Desteği Verilen Sektörler

En Çok Devlet Desteği Verilen Sektörler

Devlet desteği, pek çok girişimci, KOBİ ve şirkete, belli sektörlerde her yıl düzenli olarak veriliyor. Bu destekler hibe, kredi ve finansman olarak sağlanıyor.
  • Etiketler : devlet desteği , devlet teşvikleri , hibe desteği , ihracat destekleri , proje desteği

          Ülke ekonomisinin kalkınması, iş gücü potansiyelinin arttırılması, ihracat hacminin yükseltilmesi, işsizliğin azaltılarak istihdamın sağlanması ve üretimin sürdürülebilirliği amacıyla, pek çok konuda devlet desteği veriliyor. Bu destekler kimi zaman girişimcilere, kimi zaman büyük ölçekte faaliyet gösteren şirketlere, kimi zaman ise küçük ve orta ölçekli işletmelere sağlanıyor. Verilen desteğin büyüklüğü ise, sektöre ve yapılan işin niteliğine göre değişkenlik gösteriyor.

           Ülkemizde, sanayinin her geçen yıl ekonomideki payının daha çok artmasıyla sanayi alanında faaliyet gösteren işletmelere yönelik destekler yıl içerisinde daha fazla çeşitlilik gösterdiğini gözleyebiliyoruz. Diğer yandan kırsal ve daha az gelişmiş bölgelerde sunulan devlet teşvikleri de farklı içeriklerde mevcut. Girişimcilik alanında veriler yüksek desteklerin ileri düzeyde üretim, teknoloji, yazılım, ARGE ve inovasyon, enerji, bilişim gibi sektörlerde ağırlık kazandığını, daha düşük bütçeli desteklerin ise geleneksel iş kollarında ve daha ufak çaplı faaliyet gösteren ve daha az sayıda kişiyi istihdam eden firmalara yönelik olduğunu söyleyebiliriz. Diğer yandan tarım, hayvancılık, hizmet ve turizm sektörlerinde de belli çeşitlilikte devlet teşviki sağlanıyor. Yine bazı devlet desteklerinin ve özellikle de hibe desteği gibi geri ödemesiz mali desteklerin kadın, genç, engelli girişimcilerde daha büyük avantajla sunulduğunu da söylememizde fayda var. Hibe desteklerinin verildiği sektörlerden bazıları ise şunlar: imalat, inşaat, toptan ve perakende ticaret, ulaştırma ve depolama, mesleki teknik faaliyetler, iletişim ve bilişim, konaklama ve yiyecek hizmetleri, onarım ve güzellik kuaförlük salonları.

            Sanayi alanında rekabeti arttırmak ve kalkınmayı sağlamak amacıyla sanayi faaliyetinde bulunan fabrika ve işletmelere de yüksek oranda devlet desteği sağlanmakta. Özellikle de üretime büyük önem verildiği günümüzde bu alanda faaliyetini sürdüren 324 farklı sektöre destek veriliyor. Üretimin yanı sıra iş geliştirme, istihdam ve personel desteği, proje desteği, ihracat destekleri, sağlık hizmetleri destekleri, kırsal kalkınmaya yönelik destekler, SGK teşvikleri gibi farklı destek kollarında da yine çok sayıda sektörde işletmelere destek sağlanıyor.

Zer Danışmanlık

E-bülten Aboneliği

Haber, Duyuru, ve her türlü gelişmeden haberdar olmak için e-bülten aboneliğini yaptırınız