Telefon
WhatsApp

Yurt İçi Fuar Destekleri Nelerdir?

Yurt İçi Fuar Destekleri Nelerdir?

Yurt içinde sektörel ve uluslararası nitelikteki fuarlara katılmak hemen her firmanın hayalidir. Yurt içi fuar destekleri de bu aşamada firmaların en büyük yardımcısı oluyor.
  • Etiketler : fuar destek , yurt içi fuar destekleri , fuar desteği , hibe desteği , fuar , kosgeb fuar desteği , zer danışmanlık

Yurt içinde sektörel ve uluslararası nitelikteki fuarlara katılmak hemen her firmanın hayalidir. Yurt içi fuar destekleri de bu aşamada firmaların en büyük yardımcısı oluyor.

Fuara katılım ve fuar harcamalarının maliyetini hayli düşüren fuar destekleri sayesinde, artık fuarlara katılım çok daha kolay ve masrafsız. Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan yurt içi fuar desteği, yine bakanlık tarafından belirlenen belli fuarları kapsıyor. Söz konusu destek sayesinde, Her fuar için yer kirası ve stant masraflarının yarısı geri alınabiliyor. Adi şirket olmayan, üreten ya da üreticiyle pazarlama sözleşmesine sahip olan tüm firma ve şirketler bu desteklerden yararlanmaya hak kazanıyorlar. Sadece Ticaret Bakanlığı tarafından değil, KOSGEB tarafından seçilen fuar listesinde yer alan fuarlara katılımda da her yıl %50 oranında işletme ve girişimcilere sunulan hibe desteği mevcut.

  • KOSGEB fuar desteğinden katılımcıların temsil amaçlı bulunacağı fuar alanının kirasını gene KOSGEB karşılar.
  • Fuar desteği kapsamında, fuarda yer alacak işletmenin stant kontrüksiyon ve dekorasyon masrafları da KOSGEB’ e aittir.
  • Fuar fonundan yararlanan tüm katılımcı ve işletmeler KOSGEB’in verdiği fuar katılım kataloğu alırlar.
  • Fuar destek alanında, fuar alanının genel düzenliği sağlayabilmesi adına KOSGEB tarafından hostesler görevlendirilir.
  • Fuar desteğinden yararlanan katılımcıların, fuar bölgesinde bulunan temizlik, güvenlik ve tanıtım hizmetleri de KOSGEB tarafından karşılanır.

Eğer katıldığınız fuarlar, iş sektörünüzle alakalıysa rakiplerinizin de alanda yerini alacağını göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz.  Rakiplerinizi yerinde gözlemleme şansını her zaman elde edebilme imkânı bulamayabilirsiniz. Firmalar iş yürütürken nasıl bir strateji belirliyorlar? Neye dikkat ediyorlar? Nasıl işbirlikleri kuruyorlar? Bu tarz soruların yanıtını alabilmek adına sektörel fuarlar firmaların rakiplerinizi gözlemleyebilmeleri adına bulunmazlar fırsatlardan biri olarak öne çıkıyor.

Sektörel demek bir anlamda marka demektir. Biraz daha açarsak siz ya da sizin firmanız kendi sektörünüzde aynı zamanda marka olma görevi görüyorsunuz. Bu markayı daha çok kişiye ulaştırmak ve güçlendirmekte elbette sizin elinizdedir. Sizin sektörünüzle alakalı fuarlara katılım sağlamanın da, markanızı uluslararası bir boyuta taşımak adına bulunmaz fırsatlardan biri olduğunu vurgulayabiliriz.

Sektörel fuarlarda kendi sektörünüzden firmalar olacağı gibi, yine sizin iş bölümünüzle ilgilenen ya da satın alım yapan müşterilerin de bulunacağını biliyorsunuzdur diye düşünüyoruz. İşte tam da bu noktada fuarların, sizi hedef müşteri kitlenize tek seferde ulaştıracak araç görevi üstlendiğini söyleyebiliriz. Çünkü sizin kadar başka firma ve müşteri adayları da işlerini teslim edebilecekleri ve yüklerini hafifletebilecekleri iş birlikleri kurma peşinde olacaklar.

Siz de yurt içi fuar desteklerinden yararlanmak istiyorsanız Zer Danışmanlığın uzman ekibiyle buradan iletişime geçebilirsiniz.

Zer Danışmanlık

E-bülten Aboneliği

Haber, Duyuru, ve her türlü gelişmeden haberdar olmak için e-bülten aboneliğini yaptırınız